سفارش تبلیغ
صبا ویژن

خانه ی عکس
 
قالب وبلاگ

ممکن است برای شما پیش بیاید که گاهی پس از عکاسی، عکس شما تار شود، یا اینکه وضوح پایینی داشته باشد. قابلیت فوکوس در دوربین عکاسی به شما این امکان را می دهد که با تنظیم فاصله کنونی لنز و سوژه ی عکاسی، تصویر شفاف و واضح تری را ببینید. فوکوس به بالارفتن کیفیت عکسی که میگیرید کمک می کند.

امروزه تمامی دوربین های دیجیتال دارای قابلیت فوکوس هستند.

انواع فوکوس: اتوماتیک (خودکار ) و دستی

فوکوس اتوماتیک یا خودکار (Auto Focus) :

در دوربین های جدید سیستم فوکوس اتوماتیک تعبیه شده، که به آن AF  می گویند. در این نوع دوربین ها وقتی شاتر را تا نیمه فشار دهید، کادر مربع شکلی به رنگ سبز یا آبی می بینید که نقطه ی فوکوس عکس شما را نشان می دهد. تشخیص اینکه سوژه ی شما در نقطه ی فوکوس قرار دارد یا نه با خود شماست. اگر شما در این زمینه دقت نکنید و سوژه خارج از نقطه ی فوکوس باشد ممکن است عکس شما تار شود. که دو عامل اصلی این پیشامد، فوکوس اشتباه دوربین بر روی پس زمینه یا جلو زمینه و یا حرکت کردن دوربین هنگام فشار دادن دکمه شاتر است.

سیستم فوکوس خودکار برای افرادی که عکاسی را به صورت حرفه ای بلد نیستند، یا مواقعی که سرعت در عکاسی اهمیت دارد، و یا مواقعی که سوژه در حال حرکت است، برای تنظیم فاصله ی لنز و سوژه بطور خودکار کاربرد مفیدی دارد.

فوکوس دستی (Manual Focus ) :

این فوکوس به MF شناخته شده، در جایی به کار می رود که به دلیل نور یا کنتراست کم، دوربین نمیتواند فوکوس خودکار داشته باشد. در این حالت، عکاس خود باید تنظیمات فاصله و فوکوس دوربین را به صورت دستی انجام دهد.

به عنوان مثال وقتی می خواهید از یک حیوان در باغ وحش پشت میله های قفس عکس بگیرید؛ دوربین شما احتمالا به جای حیوان، روی میله های جلوی حیوان فوکوس میکند. که در این حالت شما خودتان باید به صورت دستی فوکوس دوربین را تنظیم کنید.

در دوربین‌هایی که دارای فوکوس دستی هستند در چنین مواردی از فوکوس دستی استفاده نمایید:


1. یک لنز زوم روی دوربینی با سیستم فوکوس فعال دارید و جسم شما بیش از 7-8 متر فاصله دارد.
2. دوربینی با سیستم فوکوس غیر فعال دارید و جسم مورد نظر دارای حزئیات کمی است و یا جزئیاتی ندارد، همانند یک پیراهن سفید کامل.
3. سوژه شما دارای نور کافی نیست یا خیلی درخشان است و بیشتر از 7-8 متر فاصله دارد.
4. در حال عکاسی ماکرو هستید که عمق میدان شما بسیار باریک است و دوربین دقیقا در محل مورد نظر شما فوکوس نمی‌کند.
5. سایر مواردی که فکر می‌کنید سیستم فوکوس خودکار دوربین، قادر به فوکوس مورد نظر شما نیست.

لینک های مرتبط با این موضوع:

سیستم فوکوس دوربین

آشنایی با اصطلاح فوکوس

تکنیک اتوفوکوس در عکاسی


[ پنج شنبه 92/8/9 ] [ 11:32 عصر ] [ ایمانی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By SibTheme :.

درباره وبلاگ

آرشیو مطالب
امکانات وب


بازدید امروز: 10
بازدید دیروز: 3
کل بازدیدها: 155013