سفارش تبلیغ
صبا ویژن

خانه ی عکس
 
قالب وبلاگ
[ سه شنبه 92/7/30 ] [ 8:43 صبح ] [ ایمانی ] [ نظرات () ]

عکاسی پرتره به معنای عکاسی از یک شخص یا یک گروه کوچکی از انسان ها است (پرتره گروهی)، که مسئله عمده و غالب در این میان چهره و بیان حالات آن است. هدف این نوع عکاسی نشان دادن شباهت ها، حالت ها و شخصیت وموضوع است که بیان کننده یک داستان خاص است. تمرکز اصلی تصویر اغلب چهره است اما در بعضی از موارد قسمت های دیگر بدن شخص به طور پس زمینه در کادر قرار می گیرد.


 

1. هدفتان را مشخص کنید.
قبل از گرفتن عکس، باید هدف آن را بدانید. روش گرفتن عکس و ظاهر آن بر چگونگی استفاده از آن عکس تاثیر دارد. با این کار شما می توانید تشخیص دهید که آیا به یک نمای بزرگ از صورت احتیاج دارید یا تنها عکسی از یک زاویه از آن کافی است. همچنین می توانید تشخیص دهید که این عکس باید افقی گرفته شود یا عمودی. مثل اینکه زمانی که می خواهید از صورت یک بچه برای تبریک تولد یا آگهی عکس بگیرید آن عکس باید افقی باشد.
2. موضوعتان را انتخاب کنید.
با توجه به نوع عکسی که شما می خواهید، موضوع یا مدلتان را انتخاب کنید. این می تواند هرکسی باشد که فکر می کنید برای پروژه شما مناسب است. اگر برای پروژه بازرگانی کار می کنید، بهتر است که یک مدل خوب که ظاهری دوستانه و صمیمی دارد را انتخاب کنید. نیازی نیست که مدل شما خیلی زیبا و جذاب باشد. تنها این مهم است که مدل شما در چشم بیننده چه طور به نظر برسد و بتواند پیام مد نظر را به طور درست برساند.
اگر شما تنها عکسی می گیرید که با مزه یا تنها برای استفاده شخصی باشد، هر موضعی را که به نظرتان جالب است را انتخاب کنید.
3. موقعیت را انتخاب کنید.
به این موقعیت که برای عکسبرداری بسیار مناسب است نگاه کنید. می بینید که پس زمینه خوب است. از استفاده از پس زمینه هایی که شلوغ هستند و موضوع شما را از لحاظ بصری به داخل محیط می کشند خودداری کنید. محیط هایی را انتخاب کنید که تاکید و تمرکز بیشتری به موضوع شما می دهند. همچنین می توانید از پرده های پس زمینه استفاده کنید.

4. ژست ها را برنامه ریزی کنید.
قبل از شروع کار، باید چندین ژست در ذهنتان داشته باشید. با این کار عکس های شما بیشتر انرژیتیک می شوند. با این کار دیگر نیازی نیست که زیاد از حد درباره ژست ها در حین عکاسی فکر کنید، مدل شما خسته نمی شود و وقت شما نیز تلف نمی شود. بنابراین ابتدا زمانی را به برنامه ریزی ژست ها اختصاص دهید و سعی کنید که آن ها خلاقانه باشند. زمانی که به مکان عکاسی می آیید، مطمئن شوید که تمام برنامه را به درستی انجام بدهید.

5. از حالت های متفاوت احساسی عکاسی کنید.
تنها بر روی لبخند زدن تمرکز نکنید. در این میان باید حالات احساسی گوناگونی در چهره مدل وجود داشته باشند. بعضی از عکس ها ممکن است دندان ها را نشان دهند، بعضی دیگر نه. بعضی ممکن است جدی باشند، بعضی دیگر مرموز باشند. حتی بعضی از اوقات تصویر پرتره ظاهر ناراحت و غمگینی را دارد. حالات متفاوت احساسی را تجربه کنید، از نتیجه آن خوشتان خواهد آمد.
6. از اسباب و وسایل مختلف استفاده کنید.
استفاده از اسباب و وسایل، به مدل شما کمک می کند تا بتواند احساس راحتی کند. با این وسایل تصویر حالت درام می گیرد. این وسایل می تواند در تعریف داستان عکس شما کمک کننده باشد. همچنین می تواند به تصویر شما ظاهری جالب و یا مرموز بدهید. می توانید ببینید که تصاویری که در آن ها از اسباب و وسایل استفاده شده است تاثیر بیشتری بر بیننده دارند.
7. داشتن یک ظاهر صادقانه،
یک تصویر زمانی که صادقانه باشد می تواند داستان های بیشتری را بیان کند. شما می توانید در حالی که از مدل می خواهید که ژست مورد نظر را در مقابل دوربین بگیرد، ظاهر صادقانه تصویر را نیز حفظ کند. تنها کافی است که به مدل بگویید که در زمان عکاسی به سمت دیگری نگاه کند. مثلاً چیزی در محیط اطراف مانند گل یا چیز های دیگر.
8. لنز های متفاوت را تجربه کنید.
زمانی که عکس پرتره می گیرید از لنز های گوناگون استفاده کنید. با این کار نتایج متنوعی می گیرید. تصویر شما ظاهر متفاوتی می گیرد. البته، این تفاوت ها زمانی به وجود می آید که شما مثلاً از لنز 50mm یا 24 mm استفاده کنید. هر کدام از این لنز ها را که استفاده کنید نتیجه ایی را که می خواهید را به شما می دهد.
9. از کادربندی های متفاوتی استفاده کنید.
راه های متفاوتی برای استفاده از کادربندی در تصویر وجود دارد. صرفاً با قرار دادن ژست مدل در یک قاب در یا خم شدن بر روی یک میز یک فریم یا کادر مناسب ایجاد می شود. به دنبال راه های خلاقانه بگردید تا تصویر شما ظاهری جذاب پیدا کند تا شما بتوانید چشم ها را به روی موضوعتان هدایت کنید. با یک روش هوشمندانه از محیط اطراف به عنوان یک فریم استفاده کنید.
10. نور پردازی های متفاوت را امتحان کنید.
می توانید با استفاده از نورپردازی متفاوت به تصاویر پرتره یک احساس خاص و بی نظیر بدهید. می توانید با نورپردازی بیش از حد تصویر را روشن تر کرده یا با نورپردازی کم آن را تیره تر کنید. زمانی که از نورپردازی استفاده می کنید، باید تصویر چهره حالت واضحی داشته باشد. زمانی که در فضای باز عکاسی می کنید باید چهره موضوع مستقیم در برابر خورشید نباشد ...
... و بر روی چهره نورپردازی کنید تا به درستی نشان داده شود. همچنین شما می توانید در “ساعت های طلایی” روز در فضای باز از چهره عکسبرداری کنید تا در پوست درخشش خاصی ایجاد شود. برای عکاسی در محیط های بسته، می توانید موضوع را در کنار پنجره قرار دهید تا یک نور نرم غیر مستقیم بر موضوع ایجاد شود. همچنین می توانید از وسایل نورپردازی استفاده کنید.
11. فریم را پر کنید.
یک عکس پرتره می تواند ظاهر بسیار متفاوتی از تصاویری که در شبکه های اجتماعی می بینید داشته باشد. این کار را می توانید با پر کردن فریم عکس و نشان دادن جزئیات بییشتر انجام دهید. می توانید بر روی چهره موضوع بزرگنمایی کنید. همچنین می توانید به طور خلاقانه ایی بر روی دست ها، چشم ها، مو ها و غیره بزرگنمایی کنید. با این کار قطعاً عکس شما متمایز و زیبا می شود.
12. از زاویه های گوناگون استفاده کنید.
در کنار نورپردازی ها و کادربندی های متفاوتی که شما می توانید اعمال کنید، می توانید از زاویه های گوناگون نیز استفاده کنید. این می تواند در عکس های شما جذابیت و سرگرمی ایجاد کند.
همچنین می تواند افکت های متنوعی در عکس ایجاد کرده و تاکید بیشتری بر روی بعضی از قسمت های سوژه داشته باشد. زاویه هایی را که به نظرتان خوب می آیند را تجربه کنید. قطعاً می توانید از انجام آن لذت ببرید و عکس های زیبایی بگیرید. زمانیکه این عکس ها را به طور خالصانه می گیرید، از یک لنز واید (wide-angle) برای عکاسی از محیط اطراف شئ استفاده کنید، تا بتوانید داستان کار را بهتر بیان کنید.
برگرفته از پرشین جی اف ایکس

[ دوشنبه 92/7/29 ] [ 4:29 عصر ] [ ایمانی ] [ نظرات () ]

ضد نور یا سیلوئت (به فرانسوی: Silhouette) تکنیکی در عکاسی است که در آن، منبع نور در پشت سوژه قرار دارد و در قوی‌ترین حالت به دلیل تندی نور، سایه‌ای از سوژه بر روی عکس ایجاد می‌شود. زیباترین حالت زمانی پیش می‌آید که خورشید در حال طلوع یا غروب است و پس‌زمینه به رنگ نارنجی یا زرد مشخص می‌شود.

در گرافیک نیز به تصاویر مسطح اجسام که از هیچ بافت و خطی تشکیل نشده‌است و شی را فقط بوسیله خطوط محیطی آن می‌توان تشخیص داد ضد نور یا نیمرخ می‌گویند.

عکاسی ضد نور یکی از روش‌های انتقال اندوه، احساس و حالت‌های عاطفی به بیننده‌ است. ممکن است بیننده با دیدن این نوع عکس‌ها به درک درست و واضحی از سوژه نرسد، اما بخش تیره و سیاه تصویر باعث شکل گیری قدرت تخیل بیننده می‌شود.

عکس ضد نور از برج میلاد در هنگام ظهر

 

 


[ یکشنبه 92/7/28 ] [ 5:12 عصر ] [ ایمانی ] [ نظرات () ]

آنچه تصویر را ایجاد میکند چیست؟ نور

نور در عکاسی یک هدف نیست، بلکه وسیله ای است برای نمایش مفاهیم. نور در حقیقت موسیقی تصویر است که می توان به واسطه آن مفاهیمی را به نمایش در آورد که قابل نمایش نیستند، یعنی شکل ندارند. از مفاهیم ملموسی مثل سرما و گرما گرفته تا مفاهیم فلسفی مثل زمان یا عشق…

نورپردازی قواعدی دارد که قابل آموختن است اما شخصی که در مقام نورپرداز قرار می گیرد تنها با دانستن اصول و قواعد نمی تواند نورپردازی چشم گیری را به انجام رساند، زیرا به رکن دیگری نیز احتیاج دارد که آن درک ماهیت نور است.

ماهیّت نور چیست؟

در مورد ماهیت واقعی نور دیدگاه های متفاوتی وجود داره که در این پست به خلاصه ای از این دیدگاه ها اشاره میکنم.

1. ماهیت ذره ای: از دیدگاه ایزاک نیوتون، پرتوهای نور ذرات کوچکی هستند که از یک جسم نورانی نشر می شوند.

2.ماهیت موجی: کریستین هویگنس، معتقد بود که حرکت نور به صورت موجی است و از چشمه های نوری به تمام جهات پخش می شود.

3. ماهیت الکترومغناطیس: جیمز کلارک ماکسول معتقد بود که نور نوعی انرژی الکترومغناطیسی است که معمولا به عنوان امواج الکترومغناطیسی توصیف می شود. گسترده ی کامل امواج الکترومغناطیسی شامل موج رادیوئی، تابش فروسرخ نور مرئی از قرمز تا بنفش، تابش فرا بنفش، پرتو ایکس و پرتو گاما می باشد.

4. ماهیت کوانتومی نور: نظریه مکانیک کوانتومی نور برای اولین بار توسط پلانک، آلبرت انییشتین و بور مطرح شد که طبق این نظریه، جذب یا نشر انرژی میدان الکترومغناطیسی به مقدارهای گسسته ای به نام "فوتون" انجام می گیرید.

5. نظریه مکملی: نظریه جدید نور شامل اصولی از تعاریف نیوتون و هویگنس است. بنابراین گفته می شود که نور خاصیت دو گانه ای دارد. برخی از پدیده ها مثل تداخل و پراش خاصیت موجی آن را نشان می دهد؛ و برخی دیگر مانند پدیده ی فتوالکتریک، پدیده کامپتون و ... با خاصیت ذره ای نور قابل توضیح هستند.

خلاصه شده از:

http://asodehkharid.com/blog/tag/

و http://www.aftabir.com/lifestyle/view/8461

 

 


[ یکشنبه 92/7/28 ] [ 10:11 صبح ] [ ایمانی ] [ نظرات () ]

سلام

اینجا قراره فضایی بشه برای ارائه آنچه در کلاس آموزش عکاسی یاد میگیرم و عکسهایی که توسط خودم گرفته میشه را اینجا میذارم. امیدوارم در این امر موفق بشم.


[ یکشنبه 92/7/28 ] [ 9:10 صبح ] [ ایمانی ] [ نظرات () ]
          

.: Weblog Themes By SibTheme :.

درباره وبلاگ

آرشیو مطالب
امکانات وب


بازدید امروز: 43
بازدید دیروز: 5
کل بازدیدها: 155121